Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 25! Ultimele două s-au înregistrat în Ialomița și Prahova!

Medicii au confirmat, luni, două noi decese provocate de gripă, numpărul acestora ajungţnd astfel la 25. Ultimele decese s-au înregistrat la un bărbat din judeţul Prahova şI la o femeie din Ialomiţa.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, luni seară, că au fost confirmate două noi decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale anti-gripale necunoscute.

De asemenea, s-a confirmat virus gripal la o femeie de 74 de ani din judeţul Ialomiţa, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Ambele decese au fost înregistrate în 18 ianuarie.

Cu aceşti doi pacienţi, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 25.

Alte trei decese au fost anunţate de medici tot în cursul zilei de luni.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

“Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu vem incă o epidemie de gripă”, a declarat ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.

Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.

Sorina Pintea a afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.

Înrebată dacă, în cazul în care este declarată epidemie de gripă şcolile vor fi închise, Pintea declarat: “Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi”.

În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top