Numărul turiştilor care au ales să viziteze Clujul a crescut!

Primarul Emil Boc a anunţat astăzi că numărul turiştilor a crescut, însă puţini dintre aceştia petrec mai multe zile în oraş. Astfel, Clujul este mai mult un oraş de tranzit. Emil Boc a declarat că speră ca pe viitor să existe mai multe evenimente care să crească numărul de turişti care petrec mai multe zile la Cluj.

Într-un an numărul turiştilor a crescut cu 17%, iar cel al înnoptărilor cu 15%. Astfel în 2011 Clujul a avut 221.000 de turişti şi 373.000 de mii de înnoptări.

Au tecut pragul Centrului de Informare Turistică în luna iulie 1500 de turişti, dintre care 70% au fost străini. Predomină turiştii din Franța, Germania, Spania, Ungaria şi Polonia. Aceştia au fost interesaţi în special de obiectivele turistice din centrul oraşului, de Grădina Botanică şi de traseele din Munţii Apuseni.

“Începând cu anul 2010 am asistat la o creştere a numărului de turişti, ceea ce înseamnă că proiectul municipalităţii de dezvoltare a centrului Clujului a fost unul de succes, iar obiectivul este ca oraşul să devină o atracţie turistică pe mai multe zile. Pe lângă festivalurile deja consacrate, TIFF şi Comedy Cluj, avem Transilvania Jazz Festival care dorim să devină un brand al oraşului. Zilele Clujului va deveni un pol de atracţie ce va mări numărul de turişti. Nu ne deranjează faptul că suntem o zonă de tranzit, pentru că astfel punem în valoare şi judeţul dacă turiştii aleg să facă trasee în zonă. Cel mai important este că direcţia este cea corectă şi trebuie accentuate oportunităţile. Avem la dispoziţie şi turismul medical care încă nu a fost exploatat. Acesta poate aduce o contribuţie importantă la dezvoltarea oraşului. Cluj Arena este unul din obiectivele care trebuie valorificat şi avem capacitatea să facem din acest punct sportiv important o zonă care să atragă turişti”, a declarat Emil Boc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top