O clujeancă a câștigat Campionatul Național de “Barista” 2015, la specialitatea cafea!

O clujeancă stabilită la București, Cezara Carteș, este barista anului la specialitatea cafea, după ce a câștigat, duminică, finala campionatului național desfășurată la Romexpo, într-o competiție organizată de SCAE – Asociația de cafea de specialitate.

Cezara se ocupă partea de marketing a gigantului Startbucks România, se învârte zilnic printre specialități de cafea și a ajuns să facă o carieră într-un domeniu care i-a devenit o adevărată pasiune.

cezara cartes cafea

La întrebarea, care este “secretul” care i-a adus titlul național de barista, tânăra a declarat că și-a urmat visul, iar atunci când ești pasionat cu adevărat de ceva ajungi să crezi în acel lucru până în ultima clipă. “Nu e un secret, de fapt, ci e vorba de a fi pasionat de ceea ce faci și de a crede că ești în stare să muți și munții din loc atâta timp cât crezi în asta. Cum scriam și pe blog, în ultimul articol: suntem într-atât de țăcăniți încât ne urmăm visele până în pânzele albe și să fiu a naibii dacă nu ne place ceea ce facem”, a spus Cezara Carteș pentru eClujeanul.ro.

Specialitatea cu care a reușit să impresioneze juriul a fost “o cafea din El Salvador, de la ferma Loma La Gloria, cafea prăjită în România de Alexandru Niculae și Paul Ungureanu de la HotSpot Coffe”.

Campionatul Național de Barista 2014 s-a desfășurat în 6 etape regionale (București, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Cluj), de unde s-au calificat în faza națională primii 3 clasați. A urmat semifinala, unde au concurat toți cei calificați din etapele regionale, iar în finala desfășurată duminică, 14 decembrie, la Romexpo din București, au rămas 6 participanți.

cezara cartes barista 2015 cafea
foto © thecafe.ro

Cezara Carteș va participa la Campionatul Mondial de Barista din Seattle, America, care va avea loc în luna aprilie 2015. “Practic, acela e locul unde ai șansa de a da ce e mai bun din tine, pentru că e vorba de o competiție unde se întrec cei mai buni dintre cei mai buni”, a precizat tânara.

SCAE este o asociaţie nonprofit, cu un număr tot mai mare de membri în toată lumea, care lucrează, dezvoltă, luptă pentru excelenţa în cafea, pentru o piaţă corectă şi pentru servicii la standardele cele mai înalte, având membrii în mai mult de 70 de ţări din întreaga lume. SCAE deţine informaţii necesare de pe piaţa mondială a cafelei, opinii cu privire la ultimele evoluţii în cafea de specialitate, noutăţi şi conlucrează pentru o mai bună dezvoltare a acestui domeniu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top