O elevă din Cluj a obținut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge

O elevă a Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, a obținut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la Limba Franceză, distincție ce îi deschide ușile către cele mai bune universități din Marea Britanie. Cu toate acestea, ea a decis să își continue studiile în România.

High School Transylvania College

Maria Bega, elevă în ultimul an de liceu în cadrul Transylvania College, a primit certificatul pentru “Cel mai bun rezultat din lume” pentru unul dintre examenele finale susținute în acest an, la nivelul AS.

Premiile Cambridge “Top in the World” sunt oferite elevilor din întreaga lume care susțin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu și care obțin cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen.

Certificatul Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume este considerat un pașaport al succesului în lumea academică, deoarece îi poate deschide cu ușurință porțile unora dintre universitățile de top din lume. Deja, Maria a primit oferte de la toate universitățile la care a aplicat, printre care St. Andrew (cunoscută ca lider mondial în educație și situată în top 1% universități mondiale), Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol.

Cu toate acestea, Maria a decis să își continue studiile în România, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, deoarece se pregătește pentru o carieră în Neuroștiințe Cognitive.

“Încă din primii ani la Transylvania College, Maria și-a exprimat interesul de a se implica în proiectele școlii, ca membră a echipei de ambasadori și media, dar și în activități de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie în proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toți elevii noștri și, odată cu acest rezultat, va rămâne un reper și o sursă de inspirație pentru generațiile care îi vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top