O familie din Olt locuieşte de 8 ani cu o barză

barza-adoptata-jpg_120912În urma cu opt ani, un băiat care mergea la pescuit s-a gândit să adopte o barză care nu putea să zboare. Adusă acasă, pasărea nu a mai vrut să plece, deşi nu a fost ţinută în captivitate.

“Bărzica”, aşa cum au poreclit-o membrii familiei Roşu, locuieşte alături de păsări de ogradă, dar se înţelege foarte bine şi cu pisicile din casă. Când e foarte frig, stă lângă gura sobei, iar când temperaturile sunt acceptabile – afară, alături de restul orătăniilor.

Pasărea a fost adoptată în urmă cu 8 ani, de Ştefan Roşu, pe atunci un băieţel. “Nu putea să zboare. Toţi peştii pe care i-am prins în acea zi i-am dat ei. Şi în următoarele zile la fel, ea era tot acolo, îi dădeam peştii prinşi. A fost şi perioada cu gripa aviară şi îmi era teamă că părinţii nu vor fi de acord. Dar i-am convins”, îşi aminteşte Ştefan Roşu, ajuns acum un adolescent, într-un dialog cu un reporter TVR.

Familia adoptivă hrăneşte pasărea cu carne şi peşte şi poate acesta e unul dintre motivele pentru care barza nu a vrut niciodată să părăsească gospodăria.

Tradiţia populară românească arată că barza poartă noroc familiei în gospodăria căreia îşi face cuib. De obicei, berzele îşi construiesc cuib pe stâlpii din apropierea locuinţelor.

Un filmuleţ cu simpatica pasăre “domestică”, pe siteul tvrnews.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top