O nouă mărturie şocantă a unei mame împotriva medicului Mihai Lucan: “I-am dat 4000 lei într-un plic”

Numărul celor care s-au hotărât să rupă tăcerea după o experienţă mai puţin fericită cu medicul urolog Mihai Lucan este într-o continuă creştere. Tot mai multe persoane ies public şi confirmă nepăsarea celebrul medic şi setea acestuia de bani. Ultima mărturie absolut şocantă îi aparţine unei mame, care a lansat acuzaţii dure la adresa chirurgului şi chiar a recunoscut că i-a dat şpagă 4000 lei pentru că altfel ar fi refuzat să îi vadă copilul. 

Într-un interviu acordat la Digi 24, Larisa Maliţa a povestit experienţa nefericită pe care a avut-o cu medicul Lucan.

“Pe toți pacienții îi auzeam plângându-se de domnul profesor că nu e interesat de starea pacienților, doar dacă se merge cu miile de euro la dânsul. Auzind aceste lucruri, și eu am zis că poate din cauza aia nu ne ia domnul profesor în seamă, am făcut ce am putut, mi-am luat bani din bancă și am pus în plicul domnului profesor patru mii de lei”, a povestit mama băieţelului.

“Vorbea foarte urât, că să avem răbdare că sunt și alții, că și vorbea foarte urât, nici nu intra în salon de multe ori și dacă vorbeam cu dânsul râdea așa într-un fel, ca și cum și-ar bate joc de noi”, a completat femeia.

Femeia susţine că profesorul Mihai Lucan i-a sugerat să plece din spital şi ar fi îndemnat-o să meargă la clinica lui privată LukMed din Cluj.

“A zis să mergem la clinica dânsului particulară, pentru că acolo are aparate mult mai performante”, a mai spus mama.

Mama băiatului a mărturisit că va depune plângere penală împotriva medicului.

Andrei Maliţa are trei ani şi jumătate, este din Hidişel, judeţul Bihor, şi suferă de hidronefroză la rinichiul drept. Cu doi ani în urmă, pe 20 noiembrie 2015, el a fost dus pentru prima dată la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.

“Acum doi ani am ajuns prin intermediul profesorului Bizo (n.r.- Aurel Bizo, fostul şef al Colegiului Medicilor, care a decedat între timp, pe 16 septembrie) la domnul Mihai Lucan. Andrei avea hidronefroză de gradul 4 la rinichiul drept şi trebuia să fie operat cât mai repede. Dar nu s-a întâmplat aşa”, a spus femeia.

Timp de două săptămâni, Andrei a fost internat la institut, iar timpul trecea greu, mai ales că, spune Larisa Maliţa, medicul Lucan nu-şi făcea timp să discute despre starea micuţului pacient. Disperată şi măcinată de incertitudine, mama a apelat din nou la regretatul doctor Bizo, care ar fi intervenit pe lângă Lucan, spune femeia. “Domnul Lucan îmi vorbea foarte urât, mă repezea şi nu stătea să-mi explice care e situaţia lui Andrei. Nu se obosea nici să-mi spună când îl va opera, eram doar amânată. Nici măcar nu intra la vizite, nu părea deloc interesat de starea pacienţilor”, a explicat Larisa Maliţa.

“Nu este normal ce se întâmplă, copilul n-are nicio vină că eu n-am mii de euro să-i dau medicului. Am tot încercat să înţeleg, dar văd că ne amână cu operaţia de mai bine de un an şi jumătate, iar Andrei se simte tot mai rău. Cum şi ceilalţi medici cu care am discutat mi-au spus că băiatul ar trebui operat, m-am decis să-mi caut dreptatea în justiţie”, a încheiat Larisa Maliţa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top