O nouă rută operată de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj

Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj anunță operarea, începând cu luna octombrie a acestui an, a unei noi rute aeriene între Cluj-Napoca și Frankfurt.

Zborurile din Cluj-Napoca spre Aeroportul International Frankfurt-Main vor fi realizate de către compania aeriană Lufthansa începând cu debutul sezonului de iarnă 2017-2018 (29 octombrie 2017), cu avioane moderne de tip Embraer E190, având o capacitate de 120 locuri. Zborurile vor fi operate zilnic, după programul din imaginea alăturată.


Programul zborurilor spre Frankfurt-Main este creat să asigure conexiuni rapide spre destinații din America de Nord, Asia precum şi spre Scandinavia sau Europa de Vest, oferite de pe cel mai important aeroport al Germaniei. Pentru mai multe informaţii şi rezervări, accesaţi www.lufthansa.com.

Aeroportul Frankfurt-Main, este al 4-lea cel mai important hub aerian al Europei, la nivelul anului 2016, cu un trafic anual de aproximativ 61 de milioane de pasageri, conform statisticilor ACI Europa. După 9 ani de când compania Lufthansa a început operarea de zboruri de pe Aeroportul International “Avram Iancu” Cluj, prin zborurile spre Munchen, aceasta îşi extinde numărul de destinaţii operate de pe aeroportul clujean, în cadrul unei strategii de dezvoltare a operaţiunilor companiei în România. Introducerea noii rute aeriene spre Frankfurt-Main vine ca răspuns a creșterii numărului de pasageri care au călătorit la bordul aeronavelor Lufthansa spre zeci de destinații din lumea întreagă, în ultimii ani, pornind de pe Aeroportul clujean.

Aeroportul International “Avram Iancu” Cluj este al doilea aeroport din România din punct de vedere al pasagerilor transportați, după Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București, iar pentru anul 2017 se estimează faptul că va înregistra un trafic cuprins între 2,7-3 milioane de pasageri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top