Ofertele “last minute” sunt puţine, cererile sunt multe la agenţiile de turism din Cluj

Cei care încă nu şi-au planificat concediul sau sunt pe punctul de a o face trebuie să ştie că pentru luna august ofertele turistice de ultim moment sunt prea puţine în raport cu numărul mare de solicitări, susţin reprezentanţii agenţiilor de turism din Cluj. Aceasta datorită faptului că turiştii au cumpărat numeroase excursii prin sistemul early-booking. Anul acesta, clujenii s-au pregătit de vacanţă din timp şi şi-au achiziţionat pachetele turistice chiar cu 4 luni mai devreme.

În această perioadă, destinaţia cea mai preferată pentru clujeni este litoralul românesc. Majoritatea caută pachete turistice ieftine, în străinătate. “Căutăm oferte pentru Grecia. Suntem dispuşi să cheltuim cât de puţin în aşa fel încât raportul cu preţul să fie unul convenabil”, mărturiseşte Călin Coman, client al unei agenţii de turism din Cluj.

Veştile proaste vin de la operatorii de turism. “În momentul de faţă pe luna august avem destul de puţine oferte, majoritatea care sunt valabile în acest moment sunt pentru luna septembrie. Ofertele pentru litoralul românesc sunt în funcţie de perioadă, august în general e o perioadă foarte aglomerată. Dar avem oferte, joia reducerilor, un anumit procent de reducere pentru hotelurile pe care noi le avem în contingent”, spune agentul de turism Ioana Hârlav.

În continuare, excursiile cele mai ieftine rămân cele cu autocarul. “Trendul pentru anul 2012 a decurs în felul următor: Oferte Last minute au rămas foarte foarte puţine, deoarece noi am lansat încă oferta din 15 noiembrie 2011. Până la final de martie aproape 60% dintre oferte deja erau vândute. În ceea ce priveşte pachetele cu autocarul acolo putem găsi pe ici pe colo câte o cameră, câteva locuri la autocar. Ca şi tarife, vă pot da un exemplu concret. O excursie în Paralia Katerini sau în Olimpic Beach începe de la 117 euro”, explică Ionuţ Bunea, director la o filială a unei agenţii de turism din Cluj.

Agenţiile de turism pregătesc acum ofertele pentru luna septembrie, majoritatea, pentru litoralul românesc.

One thought on “Ofertele “last minute” sunt puţine, cererile sunt multe la agenţiile de turism din Cluj

  1. Cerere de ofertă

    Bună ziua. Mă numesc István Szász vă scriu în legătură cu o cerere de ofertă pentru vacanța mea.
    Vreau să plec în vacanță din București pt.,un sejur 7 nopți, 29 aprilie – 6 mai, 2014 destinația ar fi Benidorm Spania. În hotel cu 4 stele, o cameră două persoane,all inclusiv.
    Vă rog să-mi trimiteți oferte cu transport dar și fără transport.

    Mulțumesc mult pentru colaborare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top