OFICIAL – Papa Francisc vine oficial în România în acest an! Va veni și la Cluj?

Este oficial, Suveranul Pontif va efectua o vizită anul acesta în România, urmând să ajungă la București pe 31 mai și va rămâne în țara noastră timp de trei zile, existând șansa de a ajunge și la Cluj-Napoca.

Invitat oficial de președintele Klaus Iohannis în martie 2017, Papa Francisc a dat curs invitației și va deveni cel de-al doilea Suveran Pontif care ajunge în România – “Grădina Maicii Domnului”, așa cum a fost numită țara noastră de precedentul Papă care a ajuns pe meleaguri românești, Papa Ioan Paul al II-lea.

După sosirea pe Aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif și Klaus Iohannis se vor întâlni la Palatul Cotroceni. Ulterior, Papa va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhal. Cei doi lideri religioși vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, moment deschis publicului, iar mai apoi Papa va merge la Catedrala Catolică Sf. Iosif unde va oficia o slujbă romano-catolică, informează qmagazine.ro.

În zilele următoare ale vizitei sunt programate ceremonii religioase la Iași, Șumuleu Ciuc și Blaj, însă detaliile exacte nu sunt încă confirmate.

Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, în 1999. El a fost primul Papă din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054 încoace.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top