Oláh Emese, noul viceprimar al municipiului Cluj-Napoca

Fostul consilier local din partea UDMR Cluj, Oláh Emese (34 ani), de profesie avocat, a fost votată în ședința de marți, 4 aprilie, în funcția de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, rămasă vacantă după demisia Annei Horvath, cercetată sub control judiciar pentru trafic de influență.

Emese a fost propunerea grupului UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca și a fost aleasă cu 25 de voturi “pentru” de către consilierii locali. Aceasta a depus jurământul în calitate de noul viceprimar al orașului.

Olah Emese are 34 de ani este din Carei și a urmat studiile universitare la Facultatea de Drept și Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În perioada 2006-2007 a fost consilier juridic la Parlamentul României. Ea are două masterate: în drept comunitar european, absolvit la Facultatea de Drept și în relații economice internaționale la Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor. Olah Emese a intrat în Consiliul Local în 2012, fiind la al doilea mandat de consilier local.

Anna Horvath şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca în plenul Consiliului Local din 21 martie. Atunci, cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei se afla un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar, nicio formaţiune politică nu a făcut propuneri. 

De asemenea, Daniel Nistor a fost ales consilier local în locul lui Csoma Botond, președintele UDMR Cluj renunțând la funcția de consilier din motive personale. 

Leave a Reply

Loading...
Top