Olimpia Cluj s-a calificat în șaisprezecimile Ligii Campionilor!

Campioana României, CFF Olimpia Cluj, a spart ghinionul și s-a calificat în șaisprezecimile UEFA Women’s Champions League!

olimpia cluj

Olimpia a câștigat fără drept de apel toate meciurile din grupa 5 organizată în Slovenia, grupă din care au făcut parte campioanele Muntenegrului (WFC Ekonomist), Estoniei (Parnu JFK) și gazda ZNK Pomurje.

Bucuria “olimpicelor” nu poate fi descrisă în cuvinte, după o nouă calificare între cele mai bune 32 de echipe ale Europei!

După un meci jucat cu inteligență și având un plus de creativitate, voință și dăruire, Olimpia a reprezentat așa cum se cuvine orașul Cluj-Napoca și Romania în Europa, reușind să învingă echipa gazdă a turneului WFC Pomurje cu scorul de 2-0.

După ce în primul meci din grupă, Lidia Havriștiuc debutat în tricoul Olimpiei, în ultimul meci aceasta a marcat pentru prima dată atât în Liga Campionilor cât și pentru echipa clujeană, în minutul 13.

Clujencele au pierdut o jucătoare importantă, pe Alexandra Lunca, care s-a accidentat grav în primele minute ale jocului după o ciocnire cu portarul echipei adverse, aceasta fiind înlocuită în minutul 23 cu Beatrice Tărășilă.

Totuși, “olimpicele” au continuat jocul bun, reușind să mai înscrie un gol prin Andreea Voicu în minutul 52.

Olimpia: Ganea – Corduneanu, Olar, Havriștiuc ( Meluță 69′), Giurgiu (Carp 87′) – Bâtea, Ciolacu, Bortan, Vătafu, Voicu – Lunca (Tărășilă 23′).

Rezultatele în cele trei meciuri disputate de Olimpia:

Olimpia UT Cluj-Napoca – Parnu JK 4-0

Olimpia UT Cluj-Napoca – WFC Ekonomist 6-1

ZNK Pomurje – Olimpia UT Cluj-Napoca 0-2

Leave a Reply

Top