Opera Română din Cluj, decorată cu Ordinul “Meritul Cultural”

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat joi mai multe instituţii culturale cu Ordinul “Meritul Cultural”, iar printre ele se numără şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

opera nationala romana cluj napoca

Preşedintele a afirmat că politicile şi strategiile culturale sunt în primul rând o sarcină a autorităţilor publice, însă trebuie recunoscut rolul instituţiilor private în aceste domenii şi este nevoie de o colaborare între cele două.

“Ceremonia de astăzi este o pledoarie pentru o comunicare şi conlucrare între domeniul privat şi autorităţi, în interesul public.(…) Felicitindu-vă încă odată, vreau ca pe cei aflaţi în slujba muzelor, dar şi pe cei din lumea din ce în ce mai dinamică a industriilor creative, să-i încurajez, să-i îndemn şi să-i asigur de sprijinul meu în a face din valorizarea creaţiei şi dezvoltarea culturii un adevărat proiect naţional”, a mai spus Iohannis, în mesajul său.

Pe lângă instituţia de cultură clujeanîă au mai fost decorate Uniunea Scriitorilor din România, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Uniunea Cineaştilor din România, Uniunea Arhitecţilor din România, Teatrul Masca şi Editura Kriterion.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top