Orar special la Muzeul Național de Istorie a Transilvanie pentru programul “Școala Altfel”

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei oferă instituţiilor de învăţământ implicate în cadrul programului “Școala Altfel”, desfăşurat în perioada 6-10 aprilie, posibilitatea de vizitare la un preţ simbolic a celor două expoziţii temporare (la sediul central, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2) şi a Colecţiei de Istorie a Farmaciei (Piața Unirii nr. 28, colț cu Regele Ferdinand).

scoala altfel MNIT 2015
Cele două expoziţii temporare aflate în program sunt: “Clujul Arheologic” / Str. Șt. O. Iosif, nr. 1-3 și “De vita Caesarum – Mari Împărați în Arta medalistică a lui Christian Wermuth”.

Expoziţia Clujul arheologic aduce în faţa iubitorilor de istorie o prezentare a aspectelor muncii pe care o presupune cercetarea arheologică (cercetarea de teren – “săpătura arheologică”, sortarea materialului, munca de restaurare şi conservare) prin intermediul imaginilor, textului şi a artefactelor propriu-zise.

De Vita Caesarum propune prezentarea “seriei imperiale” a maestrului gravor Christian Wermuth din Gotha (Germania): 216 piese păstrate în colecţia muzeului clujean, dedicate împăraţilor romani, bizantini, carolingieni, romano-germanici şi habsburgici). Expoziţia oferă o incursiune captivantă atât pentru cei pasionaţi de numismatică, medalistică şi istorie cât şi iubitorilor de frumos în general.

Programul este de luni până vineri între orele 9.00-16.00 iar preţul biletului este de 1,5 lei/ elev. Însoţitorii beneficiază de bilet gratuit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top