“Orașul trăiește”! Peste 10.000 de clujeni în centrul orașului în a doua zi a Zilelor Clujului! Gala Operelor Clujene, sâmbătă, 21 mai, în Piața Unirii!

Peste 10.000 de clujeni au ales să își petreacă seara de vineri, 20 mai, în piața centrală, pentru a se bucura de evenimentele din cadrul ediției a 6-a a Zilelor Clujului.

zilele clujului 2016

Dacă în prima zi, joi, 19 mai, Piața Unirii a fost arhiplină la spectacolul de teatru “Sânziana și Pepelea”, de Vasile Alecsandri, nici în ziua a doua lucrurile nu au stat altfel, mii de clujeni de toate vârstele, tineri, familiști și oameni în vârstă, au venit în piață încă de la orele 16 pentru a urmări concertele de muzică ușoară susținute de invitații acestei ediții a zilelor orașului.

Ziua a început în Piața Unirii cu un moment special. Peste 2000 de elevi ai școlilor clujene și-au pus la bătaie toată energia și buna dispoziție în cel mai mare sincron de dans organizat cu sprijinul EBS România, koobic.ro și Transylvania College, sub atenta supraveghere a instructorului Diana Radu.

Vremea frumoasă i-a scos pe oameni din case și i-a adus în centrul orașului pentru a trăi spectacolele și evenimentele pregătite de municipalitate pentru această ediție a Zilelor Clujului.

Concertele din Piața Unirii au fost deschise de frumoasa artistă Lidia Buble, urmată de Ligia Hojda, Trupa Hara, cunoscutul interpret de peste Prut, Dan Bălan, iar seara a fost încheiată târziu în noapte cu un show incendiar al trupei VAMA.

Dan Bălan ne-a adus aminte de tinerețe și de fenomenul O-Zone, interpretând piesele arhicunoscute ca “Dragostea din tei” sau “Despre tine”, iar Trupa VAMA cu energicul vocalist Tudor Chirilă ne-au trezit și  amintiri frumoase cu celebra piesă “Am doar 18 ani”, spre deliciul publicului care pur și simplu a explodat. La fel s-a întâmplat și la cunoscuta piesă “Perfect fără tine”, cântată la unison de toată piața. Din princina unor probleme tehnice, concertul trupei VAMA a început cu o oră întârziere, iar spectacolul s-a încheiat la miezul nopții.

Nici pe strada Kogălniceanu nu a fost liniște, unde au urcat pe scenă de la ora 15:00 Grupul Speranța de la Centrul pentru persoane vârstnice nr. 2, de la ora 19:30 câștigătorii concursului “Pata-Cluj avem talent! – Kalman, Amador, Debora: Trupa de dans The Best”, de la ora 20:00 Trupa Reea, iar seara s-a încheiat cu concertul lui Aldo Blaga & TzikaSaxOrchestra.

Dan Bălan (ex-O-Zone) – Despre tine

VAMA – Am doar 18 ani – Zilele Clujului 2016

În total au avut și vor avea loc atât sâmbătă, cât și duminică, spectacole, concerte, ateliere, demonstrații culinare, teatru, expoziții, cinematografie și fotografie în cele peste 25 de locații amenajate pentru desfășurarea celui mai diversificat festivalului al orașului de pe malul Someșului.

Ziua de sâmbătă, 21 mai, va fi la fel de plină, cu momente și evenimente pentru toate gusturile și vâstele – VEZI PROGRAMUL!

Opera Națională Cluj-Napoca și Opera Maghiară au pregătit un spectacol extraordinar pentru această seară, începând cu ora 20:00, în cadrul Galei Operelor Clujene.

Nu trebuie ratată nici Parada Clujului, care va începe la ora 17:00, în Piața Unirii!

Mai multe fotografii găsiți pe pagina noastră de Facebook – AICI!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top