Organizațiile patronale din Cluj dau semnalul coalizării mediului de afaceri

Importante organizații patronale și asociații profesionale din județul Cluj au semnat miercuri, în sala de ședințe a Prefecturii Cluj, un acord de parteneriat la nivel județean, care vizează coalizarea mediului de afaceri și dezvoltarea mișcării patronale din județul Cluj. Inițiativa îi aparține Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), care a realizat un prim demers similar în luna ianuarie, în județul Bihor. Alături de UNPR, inițiatorii colaborării de la Cluj sunt Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj și Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj.

“Prin acest demers urmărim să construim o voce mai puternică pentru mediul de afaceri, un partener de dialog cu greutate pentru autorități și să dezvoltăm proiecte în beneficiul societății. Am început coalizarea organizațiilor din județul Bihor, acum continuăm la Cluj și ne dorim să ajungem în cât mai multe județe din țară”, a declarat Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român.

“Mediul patronal și antreprenorial clujean este unul dintre cele mai puternice din țară, iar demersul nostru vizează creșterea reprezentativității acestor organizații la nivelul comunității.  Semnarea de astăzi este un semnal pentru crearea unei alianțe puternice și sperăm să se alăture cât mai multe organizații demersului nostru”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Invitația de aderare adresată mediului de afaceri clujean a fost întărită și de Augustin Feneșan, președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj. “Cu cât vom implica mai multe organizații și asociații, cu atât vom avea un grad de reprezentativitate mai mare și vom putea acționa mai eficient pentru dezvoltarea mediului de afaceri”, a declarat Augustin Feneșan.

Acordul prevede stabilirea unor direcții comune de acțiune pentru eficientizarea sprijinului acordat firmelor private din județ; informare reciprocă și reprezentare comună la dezbaterile Consiliului Local și ale Consiliului Județean privind mediul de afaceri; întâlniri trimestriale și realizarea de acțiuni comune care să ducă la dezvoltarea mișcării patronale din județul Cluj.

Alături de inițiatori, acordul a fost semnat în cadrul întâlnirii de miercuri de către Uniunea Generală a Industriașilor din România; Liga Întreprinzătorului Român; Cluj IT Cluster; Colegiul Medicilor Cluj; Asociația Meseriașilor de Top; Patronatul Român; Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj; Colegiul Farmaciștilor Cluj.

Despre inițiatori

Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fără caracter politic, care cuprinde companii din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau străin. Este prima confederație patronală înființată în România, în 1991, și are scopul de a ocroti interesele patronilor mici și mijlocii din domeniul serviciilor, al comerțului și al producției. UNPR este o uniune de federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridică. Mai multe informații: www.unpr.ro.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără “CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, “Clujul are atitudine”, “Gala Excelenței la Feminin”, “Ore în Dar”, “Mini-biblioteci pentru sănătate”, “Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire. Mai multe informații: www.afacj.ro.

Asociația Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj este cea mai reprezentativă organizație patronală la nivelul județului Cluj și unul dintre cei mai importanți actori organizaționali la nivelul Regiunii Nord-Vest, având înregistrați peste 1.200 de membri din categoria întreprinderilor mici și mijlocii. Este o organizație patronală, independentă, non-profit, non-guvernamentală și apolitică, membru fondator al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii. Mai multe informații: www.apm.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top