Pamflet: Momente esențiale din viața lui Rareș Bogdan

Revista Catavencii publica in editia online un articol de satira despre jurnalistul clujean Rares Bogdan, director general Realitatea TV si realizatorul emisiunii “Jocuri de putere”.

Rareș-Bogdan

1974 – Vine pe lume Rareș Bogdan, într-o maternitate transilvăneană de români patrioți. Medicul care a asistat la nașterea sa, un anume Iuliu Remus Titus Mureșan, îi dă nota zece, însă doar pentru că nou-născutul purta un elegant costum de ginerică.

1990 – Rareș Bogdan se transformă, peste noapte, dintr-un copil patriot într-un adolescent rebel, care-și lipește în cameră numai postere cu George Coșbuc, Ion Agârbiceanu și Octavian Goga. Tinerele fete îl găsesc irezistibil atunci când le recită din Plugarii și primele broboane de sudoare apar pe chelia lui cu două fire subțiri de păr alb.

1991 – E nevoit să-și cumpere un nou costum de ginerică, după ce pe cel vechi și-l rupe la fotbal.

1993 – Acuză în termeni duri organizarea examenului de Bacalaureat, după ce află că în programă n-a fost inclusă nicio poezie de Octavian Goga despre mândria de a fi clujean. La matematică e depunctat masiv, după ce scrie pe foaia de examen că cel mai scurt drum dintre două puncte e ăla care trece prin inima Ardealului.

1995 – Niște golani îl răpesc de pe stradă și încep să sune pe la toate nunțile din oraș, anunțând că mirele a fost furat.

2004 – Întorcându-se de la mare, Rareș Bogdan constată cu dezamăgire că s-a bronzat cu cravată.

2011 – Nu înțelege de ce HBO a preferat să ecranizeze seria de romane fantasy a lui George R.R. Martin și nu povestirea aia de Ion Agârbiceanu despre o văduvă care cară pietre cu calul ei scheletic după ce i-au murit toți copiii.

2014 – Visurile monarhiste ale lui Rareș Bogdan prind contur. Își dorește ca într-o zi să ajungă rege, iar supușii, impresionați de costumul său de ginerică, să i se adreseze cu titlul de Mire.

Leave a Reply

Loading...
Top