Papa Francisc, impresionat de Transilvania: “Nu am văzut niciodată ceva atât de minunat”

În cadrul unei conferințe de presă susținută la mii de metri altitudine, la bordul avionului papal care tocmai se întorcea la Roma, Suveran Pontif a făcut un scurt rezumat al vizitei sale istorice în Transilvania.

Pe lângă București și Iași, Papa Francisc s-a bucurat de priveliștea mirifică și de meleagurile captivante din Transilvania.

De altfel, împiedicat de ploaia abundentă să parcurgă distanțele cu elicopterul, Sanctitatea Sa a efectuat o parte din călătorii cu mașina, fiind impresionat de frumusețile Ardealului. Sâmbătă, între Târgu Mureș și Șumuleu-Ciuc, respectiv duminică, între Blaj și Sibiu au fost traseele parcurse de Sfântul Părinte cu mașina.

Am luat contact cu realitatea, din cauza vremii a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea! Am traversat toată Transilvania, e o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară!“, a declarat Papa Francisc, vizibil impresionat de frumusețea zonei.

Foto (c) Mihai Medan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top