Păpușile de la Teatrul Puck, în “vacanță” la Muzeul de Artă

Personajele care au însuflețit în această stagiune spectacole ca “Micul Prinț”, “Fata babei și fata moșneagului”, “Pinocchio” sau “La porunca știucii”, puse în scena de artiștii Teatrului de Păpuși “Puck”, vor putea fi admirate între 16 iunie și 2 iulie în cadrul expoziției “Muzeul Păpușilor”.

Manifestarea este organizată în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, instituție care va și găzdui păpușile, în sălile de expoziții temporare de la parterul clădirii din Piața Unirii, nr. 30.

Vernisajul va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 12.00.

Este un eveniment de tradiție al Teatrului de Păpuși Puck: la fiecare început al vacanței de vară, cei mici sunt așteptați alături de părinți și de bunici să vadă pe îndelete păpușile care au “jucat” pe scena teatrului clujean în stagiunea care tocmai se încheie.

Ediția a 11-a va avea loc între 16 iunie și 2 iulie și îi are în prim-plan păpuși și decoruri din premiere ale stagiunii 2016/2017. Este vorba de spectacolele  “Micul Prinț”, după Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Mihai Lungeanu, “Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie, de “Pinocchio”, după Carlo Colodi, în regia lui Călin Mocanu și de “La porunca știucii”, a cărei viziune regizorală este semnată de Varga Ibolya. De asemenea, vor mai putea fi vizionate păpuși și decoruri din spectacole precum “Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, “Hansel și Gretel”, după Frații Grimm sau “Bubocska”, regia Varga Ibolya .

Muzeul are program de vizitare de miercuri până duminică, între orele 10 – 17, iar în zilele de luni și marți este închis.

Leave a Reply

Top