Parada spectaculoasă de Ziua Naţională la Cluj!

Municipalitatea clujeană a pregătit o paradă specială cu ocazia Zilei Naţionale a României. Evenimentul va avea loc pe Bulevardul Eroilor şi va fi asemănător cu cel organizat tradiţional la Alba Iulia, dar la o scară mult mai mică.

Ceremoniile vor începe în cursul dimineţii cu un Te Deum în Catedrala Mitropolitană, urmat de depuneri de coroane şi intonarea imnului naţional. Parada din acest an va începe în jurul orei 11.00 şi va fi mult mai complexă decât cele din anii anteriori.

Astfel, în centru vor defila şase detaşamente ale armatei şi va putea fi văzută tehnică militară uşoară. De asemenea Poliţia va defila cu cinci mijloace de transport, ISU cu alte cinci, Jandarmeria va scoate şi ea la paradă cinci mijloace de transport, iar SRI va fi prezent cu un mijloc de luptă specific.

Autorităţile au pregătit şi un moment aviatic. “Am invitat colegii de la forţele aeriene să participe la această manifestare dedicată Zilei Naţionale. Asta ar însemna defilarea a trei miguri şi a trei elicoptere, dar numai în cazul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucu”, a declarat gl. bg. Dumitru Scarlat, Comandantul Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”.

Programul Zilei de 1 Decembrie va mai cuprinde o lansare de carte, o scenetă, concerte, tradiţionala retragere cu torţe, dar şi focuri de artificii.

Leave a Reply

Loading...
Top