Parlamentarii cheltuie 5.5 milioane de lei de la bugetul de stat pe cazare în hoteluri de lux

parlamentDe peste 20 de ani, românii plătesc din buzunarul lor sume enorme la bugetul de stat, pentru ca parlamentarii să fie cazaţi în hoteluri de patru sau de cinci stele. Aceasta, cu toate că ar putea sta în case închiriate, mult mai ieftin, de pe piaţa liberă.

În urmă cu două luni, deputatul PDL Daniel Geantă a cerut conducerii Camerei Deputaţilor să se renunţe la cazarea deputaţilor în hoteluri şi să primească 3.000, în loc de 10.000 de lei pe lună, bani cu care să îşi caute locuinţe cu chirie în Bucureşti.

Cererea pedelistului a fost preluată şi de şeful deputaţilor Valeriu Zgonea, dar până acum pare că a fost uitată. Şi puţin probabil că va mai fi luată în seamă, mai ales că de azi sosesc în Bucureşti noii parlamentari, care, desigur, vor fi cazaţi tot la hoteluri de lux şi vor deconta tot câte 10.000 de lei lunar pentru cazare.

Cum în viitorul Parlament au apărut, graţie Legii votului uninominal, cu 112 senatori şi deputaţi mai mult, am putea fi nevoiţi să plătim aproximativ 5,5 milioane de lei pe lună pentru cei 551 de aleşi din afara Capitalei. Restul de 27 de aleşi (actualul Parlament totalizează 588 de membri) proveniţi din colegii bucureştene, nu va beneficia însă de aceşti bani pentru cazare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top