Parteneriat între “U” Cluj şi Baia Mare pentru viitorul voleiului masculin

Un parteneriat de viitor pentru voleiul masculin a fost încheiat marţi, 17 aprilie, între secţia Clubului Sportiv Universitatea Cluj şi formaţia CSS 2 CNE Baia Mare, colaborare care are ca scop obţinerea de rezultate şi performanţe sportive la nivel de juniori si promovarea de tineri jucători în Divizia A1.

Va fi înfiinţată echipa satelit a Clubului Sportiv Universitatea Cluj sub denumirea “U”-CSS2 CNE Baia Mare și va evolua în Campionatul Național de volei masculin Divizia A2, iar sportivii de valoare vor evolua și la “U” Cluj în Divizia 1.

“Am reușit împreună cu colegii de la Baia Mare să creăm așa cum ne-am dorit o echipă de unde să selecționăm tinerii către Divizia A1, o putem numi echipa satelit a Universității Cluj. În premieră este realizat acest proiect la care demult ne-am gandit, dar până astăzi nu am avut curajul să-l punem în aplicare. Vrem ca sportivii de perspectivă să aibă unde să evolueze și să nu fim nevoiți să căutăm peste hotare deoarece vrem să promovăm voleiul românesc. Echipa din Baia Mare va evolua cu sigla ”U” pe piept ceea ce nu poate decât să ne aducă mândrie. Deja am pus ochii pe câțiva sportivi pe care împreună dorim să-i promovăm pentru sportul de înaltă performanță”, a declarat managerul echipei de volei masculin Universitatea Cluj, Bogdan Ungureanu, pentru site-ul oficial al clubului, u-cluj.ro.

“Împreună cu Bogdan am decis să facem această echipă deoarece la Baia Mare în ultimii 10 ani au ieșit cele mai bune generații de juniori din țară și nu aveam finalitate. Anul trecut am reușit să promovăm în prima ligă cu o echipă de juniori pentru prima dată în istoria voleiului românesc. Conducerile cluburilor au căzut de comun acord să ajute voleiul, în contextul în care jucătorii de la Centrul de Excelență să vină să continue să facă o facultate și să joace la o echipă universitară“, a spus Virgil Rău, antrenorul Centrului Național de Excelență din Baia Mare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top