Patronul companiei Softvision, noul proprietar al hotelului City Plaza

Creditele si datoriile la banci l-au facut pe omul de afaceri Sorin Dan sa cedeze hotelul City Plaza, din centrul Clujului. Iar, dupa o perioada in care a batut pe la toate usile oamenilor de afaceri din oras, salvarea lui a venit de la Laurentiu Mihai Russo (47 ani), CEO-ul companiei clujene SoftVision, un om de afaceri clujean cu cetatenie americana, scrie Ziar de Cluj.

city plaza cluj

Russo nu a achizitionat hotelul City Plaza printr-o tranzactie de vanzare-cumparare, ci printr-o preluare de credite, deoarece unitatea detinuta de Sorin Dan era ingropata in datorii. Potrivit sursei citate, Russo ar fi achitat catre Veneto Banca o datorie de peste 10 milioane de euro pentru City Plaza, garantand prin “active” cu mai multe apartamente, case si cladiri de birouri din toata tara.

SoftVision SRL este una dintre cele mai puternice companii de IT din Cluj-Napoca, avand peste 1000 de angajati si care a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 10 milioane de dolari. Compania este detinuta de Laurentiu Mihai Russo si Cristian Motioc, infiintata in 1998, cu 3 angajati. Dupa patru ani, firma a ajuns la 64 de angajati, iar in 2006 deschidea punct de lucru la Baia Mare si in San Jose, SUA. Un an mai tarziu, SoftVision deschidea al doilea sediu din Cluj-Napoca, urmand ca in 2010 sa aiba al treilea punct de lucru din oras si 450 de angajati. Au urmat sediile din Timisoara si Iasi, dar si Bucuresti, precum si alte noi puncte de lucru in Cluj-Napoca. Printre clientii SoftVision se numara Google, Yahoo, IBM sau Microsoft.

Laurentiu Russo este un om de afaceri potent din punct de vedere financiar, cu numeroase proprietati imobiliare, insa totodata este si o persoana privata care nu are nici cont de Facebook, dar nici o fotografie publica pe internet.

Leave a Reply

Top