Pensionarii clujeni au și anul acesta transport public gratuit! Distribuirea abonamentelor pentru 2019 se face până la sfârșitul lunii!

Abonamentele de călătorie pentru mijloacele de transport în comun pentru pensionari şi persoanele vârstnice din Cluj-Napoca se vor emite pe carduri de călătorie contactless nominale. Eliberarea abonamentelor, până în data de 31 ianuarie 2019.  

Ca urmare a HCL nr. 865/17.10.2017, toate persoanele varstnice si pensionarii cu domiciliul stabil in municipiul Cluj-Napoca, cu varsta peste 70 de ani, indiferent de veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi”, precum si persoanele varstnice si pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” sub 1.700 lei  beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe toate liniile pe raza municipiului Cluj-Napoca si pe raza comunelor Apahida, Baciu si Floresti. De aceeasi facilitate beneficiaza toti cetatenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului).

Acelasi act normativ mentioneaza ca toate persoanele varstnice si toti pensionarii cu varsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile inregistrate pe cuponul de pensie la rubrica “Total drepturi” cuprinse intre 1.701 si 1.900 lei, beneficiaza de gratuitate la transportul in comun pe o singura linie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Ca urmare comunicam persoanelor care se incadreaza in aceste plafoane ca se prelungeste eliberarea abonamentelor pe anul 2019 pana in data de 31.01.2019.  Abonamentele pentru pensionari si persoanele varstnice se vor emite pe carduri de calatorie contactless nominale.

Documentele necesare

1.      Buletin/Carte de identitate in original- pentru verificarea datelor si preluare fotografie

2.      Ultimul cupon de pensie in original si o copie- se preda

3.      Cardul de transport- pe el se incarca abonamentul pentru anul 2019

4.      Numai pentru persoanele care NU au mai avut card-  se completeaza “Cerere Primul Card” – se preda

5.      Numai pentru persoanele care au avut card dar s-a pierdut/furat/deteriorat – se achita contravaloarea pentru emiterea unui card nou si se completeaza “Cerere Card Pierdut/Furat/Deteriorat”- se preda

6.      Numai pentru pensionari pe caz de boala- decizia medicala in copie- se preda

7.      Numai pentru pensionarii urmasi orfani cu varsta de pana la 26 ani ( elevi, studenti)- decizia de pensie de urmas in copie- se preda si carnetul de elev/student vizat pe anul scolar/universitar in curs, in copie- se preda.

Utilizarea cardului de calatorie contactless:

-Cardul se valideaza la fiecare calatorie, astfel: Se apropie cardul de zona marcata cu cercuri concentrice pe carcasa neagra a validatorului. Se mentine cardul nemiscat circa 2 secunde, pana la confirmarea validarii pe fundal verde.  Abonamentul pe linii este valabil și pe altă linie decât cea din abonament, dar numai pe traseul comun. Trebuie apasat butonul „TRONSON COMUN” inainte de a apropia cardul pentru validare. Validarea pe tronson comun se face pe proprie raspundere a calatorului.

-In cazul pierderii/ furtului/ deteriorarii cardului, acesta va fi blocat la cererea posesorului iar titlurile de calatorie vor putea fi transferate pe un nou card (costul cardului nou emis va fi suportat de detinatorul cardului).

-Cardul (suportul de plastic) poate fi folosit circa 3 ani de la data emiterii, perioada  in care nu va trebui emis un nou card, noile abonamente  inregistrandu-se pe cardul existent.

Locatiile pentru emiterea cardurilor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top