Peste 1.700 kg. de legume și fructe transportate ilegal, confiscate!

Poliţiştii clujeni au organizat o nouă acțiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală. În acest context, în cursul zilei de vineri, 23 ianuarie, au fost confiscate peste 1.700 de kg. de legume şi fructe, transportate cu încălcarea prevederilor legale.

politisti legume si fructe

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul Turda, împreună cu poliţişti rutieri, au depistat pe strada Clujului, din Turda, o autoutilitară cu care se efectua transportul a 1.505 kg. de legume şi fructe, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Poliţiştii au constatat că produsele agro-alimentare au fost achiziţionate de către o femeie de 45 de ani, din Mureş, fără documente fiscale, în scopul comercializării.

Femeia a fost sancţionată contravenţional, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 1.505 kg. de legume şi fructe, în valoare de circa 2.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, poliţiştii clujeni din cadrul Secţia 7 au oprit în trafic, pe strada Calea Dezmirului, un conducător auto care transporta produse agro–alimentare, fără a îndeplini condiţiile legale.

Conducătorul auto, un bărbat de 47 de ani, din Alba, a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, iar 200 kg. de legume au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top