Peste 30 de antreprenori clujeni au absolvit cursurile Academiei Minților Creative

Academia Minților Creative, programul de educație financiară și antreprenorială UniCredit Bank, s-a desfășurat pentru prima dată în Cluj-Napoca. Pe parcursul a două zile de cursuri, peste 30 de antreprenori locali au învățat cum să își dezvolte afacerea de la o echipă formată din 13 mentori – profesioniști UniCredit, antreprenori de succes și consultanți în domenii relevante mediului de afaceri.

Cătălina Roman, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank declară: “Clujul este un centru creativ extraordinar, cu un potențial antreprenorial care nu poate fi ignorat. În aceste condiții, o ediție locală a Academiei Minților Creative a fost pentru noi un demers firesc. Ne bucurăm să descoperim și aici minți creative pline de idei, afaceri deosebite și oameni pasionați să facă lucrurile altfel. Prin cursurile predate și mentorii aleși să împărtășească din experiența lor, ne dorim să oferim cursanților sfaturi cu adevarat utile, astfel încât  să poată pleca de aici cu o viziune cât mai clară – nu doar asupra variabilelor care le influențează business-ul, dar și asupra modului în care pot utiliza aceste variabile în avantajul lor”.

Cursanții acestei ediții au fost antreprenori care activează în domenii creative precum sculptură, arhitectură, design vestimentar și de produs, comunicare, video gaming sau ilustrație. Aceștia au participat la două zile de  cursuri intensive, precum strategie de business, finanțare, marketing, legislație pentru afaceri, fiscalitate și taxe. Acestea s-au desfășurat în incinta ClujHub, cu ajutorul ZAIN, partenerul local UniCredit Bank pentru organizarea celei de-a V-a ediții a Academie Minților Creative.

Academia Minților Creative este un eveniment care s-a integrat perfect în programul festivalului nostru, Zain, și ne bucurăm că am putut fi alături de UniCredit Bank în organizarea primei ediții din Cluj-Napoca. Prin toate activitățile noastre ne propunem să susținem creativitatea în Cluj, iar acest eveniment a fost cu siguranță un pas înainte pentru antreprenoriatul creativ local“, a declarat Răzvan Luca, Fondator Zain.  

Din partea cursanților, Ioana Ciurea, fondatoarea unui studio de design – Prototip Studio, descrie experiența Academiei: “Academia fost un boost de inpirație și de energie pentru comunitatea creativă din Cluj. În primul rând datorită mentorilor care ne-au învățat lucruri noi și ne-au structurat gândurile antreprenoriale, iar în al doilea rând pentru că noi, cei veniți să îi ascultăm, am avut ocazia să ne cunoaștem și să descoperim că nu suntem singurii pe lume care întâmpină aceste dificultăți. După două zile de cursuri, am reușit să îmi creez o imagine de ansamblu asupra mediului în care mă dezvolt și am rămas cu un chef nebun de a-mi construi visele sub forma unui business”.

Cea de-a șasea ediție a Academiei Minților Creative și ultima din 2018 va avea loc în luna noiembrie, la București, iar înscrierile pot fi făcute pe https://www.romanianstories.ro/academia-mintilor-creative-bucuresti-noiembrie-2018.

Academia Minților Creative este un program de educație financiară și antreprenorială organizat de UniCredit Bank. Acesta a fost înființat acum doi ani, iar alături de platforma Romanian Stories, Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Miercurea Minților Creative (primul eveniment de shopping și socializare dedicat afacerilor creative), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, Academia face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a industriilor creative din România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top