Peste 3000 de cazuri de gripă şi infecţii respiratorii înregistrate în ultima săptămână la Cluj

În Cluj-Napoca, numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii şi a cazurilor de gripă este în creştere. Astfel, numărul de clujeni care au prezentat simptome de gripă şi infecţii respiratorii a ajuns, în ultimele 7 zile, la 3343, potrivit informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

gripa

La nivel judeţean, în săptămâna 18-24 din luna februarie 2013 s-au înregistrat un număr de 6 afecțiuni care se încadrează în tiparul definiției de caz de gripă. Astfel, au fost confirmate de laborator două cazuri din care unul este confirmat cu virusul gripal de tip AH1pdm09 și unul cu virus gripal tip B.

Numarul total de cazuri de gripă confirmate cu laboratorul la nivelul judetului Cluj este de 10 cazuri, din care 8 cazuri cu virus gripal tip AH1pdm09 și 2 cazuri cu virus gripal tip B. Toate virusurile se regăsesc în tulpinile aflate în structura vaccinului antigripal pentru sezonul 2012 – 2013.

“Activitatea gripală se caracterizează prin evoluție cu intensitate joasă, cu cazuri sporadice, morbiditatea prin infecții respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul așteptat. Cazurile de gripă evolueaza atât în formă medie și severă (la persoanele aflate în grupele de risc la gripă) preponderent la persoane neprotejate cu vaccin antigripal”, se arată în documentul prezentat de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top