Piturca: “S-a calificat echipa mai buna”

piturcaVizibil dezamagit de ratarea calificarii la turneul final din Brazilia din 2014, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, marţi, după meciul cu Grecia, scor 1-1, că naţionala elenă a fost mai bună în ambele manşe ale barajului şi că s-a calificat la Cupa Mondială echipa mai bună, deşi a înscris un gol din ofsaid şi tricolorilor li s-a refuzat un penalti.

“Din păcate pentru noi Grecia a fost mai bună în ambele jocuri. Chiar dacă azi s-a terminat nedecis şi noi am dominat, calificarea am pierdut-o la Atena. Era foarte greu de surmontat acel 3-1, dar nu imposibil. Trebuie să îi felicităm pe greci, au fost mai buni. E o muncă de doi ani şi jumătate, o echipă aproape nouă, a fost o axperienţă pentru noi. Păcat că nu am reuşit calificarea, ar fi fost o performanţă formidabilă.

S-a autodepăşit România pe toate planurile în preliminarii, am reuşit rezultate bune contra unor adversari puternici, însă până la a forma o echipă competitivă de un anumit nivel avem nevoie în primul rând de materie umană. Adversarul a fost extrem de valoros. Dacă nu am fi primit acel gol cred că altfel s-ar fi desfăşurat partida. Da, s-a calificat echipa care trebuia, chiar dacă ne-a dat un gol din ofsaid, chiar dacă ni s-a refuzat un penalti, asta este situaţia”, a spus Piţurcă la Digisport.

Selectionerul a precizat că speră ca în preliminariile viitoare, pentru Campionatul European din 2016, România să obţină calificarea. “Sunt foarte amărât, supărat în acest moment”, a adăugat acesta.

Tricolorii au ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014. În tur, Romania a pierdut, la Pireu, cu scorul de 1-3.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top