PNL depune moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta

PNL va depune vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Documentul va fi depus în jurul orei 12:00, a informat joi Departamentul de Comunicare al partidului.

parlamentari

Liderul liberalilor, Vasile Blaga, a precizat că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece, moțiunea are nevoie de 280 de voturi, scrie Agerpres.

Tema moțiunii este una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar — dreptul la vot, declara la începutul lunii iunie purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

“Ne bazăm pe buna credință și deschiderea oricărui parlamentar la o dezbatere reală. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajează. În schimb, în condițiile în care oricine ar manifesta disponibilitate, înțelegere și participare la această dezbatere credem că putem lua mult mai multe voturi decât calculul aritmetic“, a spus Ionuț Stroe.

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a declarat marți că citirea moțiunii va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar dezbaterea și votul peste încă o săptămână.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top