Ponta: “Viitorul guvern USL va avea altă structură, cu miniştri noi!”

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Satu Mare, că viitorul guvern pe care îl va propune după alegerile parlamentare din 9 decembrie va avea altă structură, din acesta urmând să facă parte şi miniştri în funcţie dar şi unii miniştri noi.

“Viitorul guvern al USL pe care-l voi propune celorlalţi lideri ai Uniunii Social Liberale, în primul rând va avea o altă structură. Vor fi aranjate ministerele într-un mod pe care eu îl consider a fi mult mai adecvat dezvoltării noastre ca membru al Uniunii Europene în următorii patru ani. Nu vreau să spun nici cine va fi nici nu va fi pentru că e o decizie colectivă şi în mod sigur vor fi miniştri care sunt în funcţie şi vor fi şi miniştri noi. E singurul lucru pe care pot să vi-l confirm”, a declarat Ponta.

Premierul este de părere că reducerea numărului de ministere nu este o variantă agreabilă, iar noile portofolii nu vor fi făcute în funcţie de persoane, ci de domeniul care trebuie reprezentat la nivel de minister.

“Pot să vă garantez un singur lucru, că eu nu cred în povestea asta de tip Andreea Paul Vass, că dacă reducem numărul de ministere o să fie mult mai bine în România. Sunt absolut convins că nu trebuie să creez structuri cu mai mult personal, cu cheltuieli mai mari. Dacă dintr-un singur minister fac două dar rămân jumătate din angajaţi cred că e un lucru bun pentru funcţionarea administraţiei. Nu o să fac numărul de ministere şi portofolii în funcţie de miniştri ci o să-l fac în funcţie de ceea ce cred că este necesar să fie reprezentat la nivel de ministru, la nivel de funcţie politică în cabinet şi de ceea ce eu folosesc ca şi metodă administrativă, şi anume responsabilizarea”, a afirmat Ponta.

Leave a Reply

Top