Povestea de viaţă a lui Sougou. “Drumul spre profesionism a fost lung şi dificil”

În spatele reuşitelor din Liga Campionilor ale lui Moudou Sougou stă o poveste de viaţă inedită. Atacantul celor de la CFR provine dintr-o familie de intelectuali, iar visul tatălui era ca fiul său să continue şcoala şi să urmeze o facultate.

Pape Moudou Sougou a plecat din Africa în urmă cu opt ani, ca să joace fotbal în Portugalia, la Leiria. Acesta a fost nevoit să-şi urmeze visul singur deoarece familia nu l-a sprijinit, iar mijlocaşul a ajuns în Portugalia aproape fără nici un ban. Renunţase la facultate şi avea doar 30 de euro în buzunar.

“De copil am avut mereu visuri măreţe, de a avea şansa de a ajunge într-o zi un profesionist. Drumul a fost lung, a fost dificil pentru că eu vin din Africa. Am ajuns în Portugalia când aveam 19 ani. Am rămas să joc acolo şapte ani şi după am ajuns în România. Drumul a fost foarte lung şi greu”, a povestit Sougou pentru Dolce Sport.

“Tatăl meu vroia ca eu să merg la şcoală, pentru că el este director de liceu. El este în mediul şcolar şi pentru el fotbalul nu e o meserie. Când am avut ofertă de a veni în Portugalia eu deja mă înscrisesem la facultate de o lună, dar am renunţat la tot pentru că era decizia vieţii mele”, ne-a mai povestit africanul.

Sougou are propriul său ritual înainte de fiecare meci.

“Mereu când sunt la baie stau cu căştile şi ascult muzică. Asta pentru a mă transpune în lumea mea interioară, să mă concentrez la altceva decât la fotbal. Ador hip-hop-ul şi îmi place mult de Jay-Z. Cei doi cântăreţi pe care îi ascult cel mai mult sunt Jay-Z şi Chris Brown. Îi ador!”, a mai spus Sougou.

Senegalezul a ajuns la CFR Cluj în iunie 2011, reuşind să marcheze de două ori în partida de debut în Liga 1. A evoluat în 52 de meciuri pentru campioană, marcând de 15 ori.

Urmăreşte interviul cu Moudou Sougou realizat de Dolce Sport!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top