Povestea tango-ului argentinian pe bulevardul Eroilor!

Dacă treceţi joi, 23 august, pe bulevardul Eroilor, la clopot, pe la ora 19:00, nu ezitaţi să vă opriţi pentru câteva minute şi să urmăriţi o demonstraţie de tango argentinian din partea unor profesionişti.

“La fel ca şi anul trecut, întâlnirile vor avea loc pe bulevardul Eroilor, la clopot, de la ora 19.00, în fiecare joi (atât cât vremea ne va permite) ca să ne lăsăm duşi de val pe ritmuri fierbinţi de tango, în plină atmosferă urbană a frumosului nostru oraş”, transmit organizatorii.

“La calle –  strada” înseamnă un element emblematic în poesia şi muzica tanguera.  Strada e un element urban, un mod de identificare geografică într-un oraş, dar în tango are cu totul altă seminificaţie. Când mai marii poeţi ai literaturii argentiniene ca Manzi, Flores sau Contursi menţionau de “strada” o făceau ca să dea identitate şi consistenţă poetică unei amintiri, unei experienţe amoroase sau a unui moment melancolic.

Multe din cele mai importante poezii din istoria tango-ului au ca şi titlu numele unei strazi. Fără acest element  tango-ul şi-ar pierde din importanţa lui

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top