Presa din Belgia titreaza: Basescu, ultimul dictator al Europei

traian basescuAu trecut aproape 25 de ani de la caderea comunismului, insa inca se mai aud strigatele disperate pentru libertate ale oamenilor care protesteaza in Europa, relateaza presa belgiana.

Saptamanalul New Europe, citat de Ziare.com, da exemplu situatia din Romania, membra a Uniunii Europene din 2007, unde “cetatenii cauta cu inversunare valorile democratice, care au fost ingropate sub regimul despotic al controversatului presedinte Traian Basescu”.

La un an distanta de urmatoarele alegeri prezidentiale din Romania, Basescu isi recastiga rolul autocratic, care fusese slabit de referendumul de anul trecut, in care 87% dintre romani au votat pentru inlaturarea acestuia de la putere, scriu jurnalistii belgieni.

Aflat intr-un razboi intern cu noul Guvern si cu majoritatea politica, Basescu tinteste acum dupa granitele Romaniei, poate in Europa, poate chiar peste ocean. Exista zvonuri care sustin ca el va incerca sa isi asigure viitorul politic cu ajutorul vechilor sale relatii, care l-au ajutat sa ramana la putere si acum un an, in ciuda rezultatului referendumului, mai precizeaza sursa citata. Este probabil cea mai bizara situatie din Europa. Numai un tiran poate sfida vointa poporului cu atat de multa usurinta, intorcandu-se la conducere (7,4 milioane din 8,4 milioane de romani au votat impotriva lui). Asa a reusit Basescu sa se intoarca la Cotroceni, dupa trei saptamani in care a fost suspendat, se arata in saptamanalul belgian.

Basescu nu a reusit din intamplare sa isi recastige puterea dupa ce oamenii i-au spus sa plece. A fost un sistem construit cu atentie cel care l-a salvat. Regimul lui Basescu este caracterizat de o retea de institutii, care se afla in totalitate sub comanda lui personala, mai titreaza publicatia belgiana.

Prin numirea sustinatorilor sai loiali in functii cheie si prin pastrarea celor care isi arata recunostinta, Basescu a reusit sa puna stapanire si pe serviciile secrete ale Romaniei si sa isi puna prerogativele prezidentiale inaintea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), acuza jurnalistii europeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top