Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, audiat la DNA: “Am fost convocat ca martor într-un dosar legat de referendum”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, care este şi vicepreşedinte al PNL Cluj, a sosit la sediul DNA Cluj, luni după-amiază, afirmând că a fost chemat ca martor, „probabil în dosarul referendumului”.

Horea Uioreanu, audiat de DNA Cluj! foto: citynews.ro

Întrebat, la ieşirea din sediul DNA Cluj, dacă în cadrul audierilor s-a făcut vreo referire la interceptări telefonice, Uioreanu a răspuns că nu, ci s-a vorbit doar de persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie.

“Am fost convocat la DNA Cluj în calitate de martor într-un dosar legat de referendum. M-au întrebat ce am făcut în ziua votului şi am povestit unde am fost, pe teren, în afara Clujului, iar la sediul PNL am fost numai în jurul orei 19.00. Nu s-a făcut referire la nicio interceptare telefonică, ci doar la ziua votului şi la persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie. Dumitru Samson era una dintre acele persoane. M-am întâlnit cu el la teleconferinţa pe care am avut-o cu cei de la Bucureşti şi în care s-a discutat despre mobilizarea la vot”, a spus Uioreanu.

Preşedintele CJ Cluj a mai afirmat că nu ştie să fi fost convocaţi la DNA şi alţi membri ai PNL Cluj şi că nu îl cunoaşte pe Bogdan Măgureanu şi nu l-a văzut în viaţa sa.

“În presă a apărut informaţia că în sediul PNL Cluj-Napoca s-au desfăşurat întâlniri cu grupuri de interlopi şi eu am spus că nu aveau cum să aibă loc astfel de întâlniri pentru că acolo era biroul meu şi fără consimţământul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de alt sediu, de la judeţ. E o confuzie de sedii”, a afirmat Uioreanu.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informează DNA.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top