Președintele Republicii Moldova, transportat la spital, după un grav accident de circulație

Coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost implicată într-un accident de circulaţie grav. Şeful statului de peste Prut a fost transportat de urgenţă la spital, scrie MEDIAFAX.

Două maşini din coloana oficială a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, au fost implicate într-un accident rutier produs duminică pe traseul Chişinău-Ungheni, în apropiere de oraşul Străşeni, anunţă postul Publika TV.

Potrivit martorilor, în urma impactului una dintre maşini s-a răsturnat, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șoferul uneia dintre maşini este în stare gravă şi a fost transportat de urgenţă la spital. La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompieri. Accidentul a fost confirmat de poliţie, dar oamenii legii nu au oferit mai multe detalii.

Potrivit primelor informaţii, preşedintele a fost transportat la spital. Starea lui Dodon este satisfăcătoare, iar acesta s-a ales doar cu zgârieturi şi vânătăi, a transmis, pentru Unimedia, şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea. Potrivit acestuia, accidentul s-a petrecut între trei maşini, printre care două vehicule ale SPPS.

În urma impactului, persoanele care au avut de suferit au primit îngrijiri medicale pe loc. „Două maşini din coloana oficială a preşedintelui ţării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliţia cercetează circumstanţele producerii accidentului”, scrie IGP, pe pagina oficială de pe Facebook.

Anatol Golea, şeful SPPS, a declarat la Digi24 Moldova că maşina preşedintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens. Oficialul a confirmat că în maşină se afla şi unul dintre fiii preşedintelui.

“Preşedintele şi membrii familiei au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Chişinău. Starea preşedintelui este bună. Dumnealui a fost ivestigat de către medici, starea lui este bună. Cu domnul preşedinte se mai aflau doi ofiţeri SPPS, la toţi le-a fost acordat primul ajutor medical.

În accident au fost implicate două maşini SPPS. Coloana preşedintelui se deplasa regulamentar, iar pe contrasens a ieşit un camion şi a avut loc ciocnirea cu două maşini ale SPPS”, a spus Anatol Gorea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top