Preţul benzinei din România are cel mai scăzut nivel din UE

motorinaPreţul mediu al unui litru de benzină 95 vândut în România s-a situat la 1,30 euro, în 8 aprilie, înregistrând cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, potrivit Buletinului privind evoluţia preţului benzinei în ţările UE, publicat de Comisia Europeană, relatează Agerpres.

În Bulgaria, preţul mediu al unui litru de benzină 95 a fost de 1,33 euro, în timp ce în Letonia acesta s-a cifrat la 1,38 euro.

Preţul mediu al unui litru de benzină în UE a fost 1,60 euro, cel mai mare preţ fiind înregistrat în Italia, unde un litru de benzină a costat 1,77 euro.

În România, motorina se află pe poziţia a treia în clasamentul celor mai ieftine produse. Preţul mediu pentru un litru de motorină comercializat în România a fost de 1,33 euro, în timp ce în Letonia preţul a fost de 1,32 euro pentru un litru, iar în Luxemburg de 1,24 euro.

Preţul mediu pentru un litru de motorină în cele 27 de state UE a fost de 1,46 euro, în 8 aprilie 2012, conform sursei citate.

One thought on “Preţul benzinei din România are cel mai scăzut nivel din UE

  1. Ce firma de benzinari v-a platit? Titlul articolului este absolut fals. Mai uitati-va si voi pe la altii? Dar dupa atitudinea voastra as crede mai degraba ca habar n-aveti de limbi straine. Mai spun ca nici masina n-aveti si dupa cum scrieti nici nu cred ca veti avea prea curind.
    Asta ca sa nu spun ca nu v-ati uitat pe la benzinariile din oras. Acum cind pretul acesteia este la un nivel scazut (fata de acum vreo 10 zile), cea mai ieftina benzina este la 1.33Eu/l. Ia faceti socoteala cit a fost acum 2-3 saptamani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top