Prigoană deţine “bolizi” în valoare de 250.000 euro

Clujeanul Daniel Prigoană, fratele lui Silviu Prigoană, se poate mândri cu una dintre cele mai spectaculoase colecţii de maşinuţe de epocă din ţară. Întreaga colecţie se ridică la valoarea de 250.000 euro.

Dacă alţii îşi păstrează averea în conturi bancare, acţiuni sau în diverse imobile, Daniel Prigoană se mândreşte cu altceva. O parte din averea acestuia se regăseşte în 300 de automobile în miniatură ce valoarează peste 250.000 euro. El susţine că această pasiune i s-a dezvoltat în urmă cu cinci ani, când era directorul filialei din Cluj a firmei de salubritate Rosal, după care a început să le colecţioneze, „A fost un dar de ziua mea: un Mercedes de epocă. Aşa au ajuns să îmi placă aceste maşinuţe, pe care am tot început să le strâng”, afirmă Daniel Prigoană.

Marea majoritate a maşinuţelor sunt achiziţionate din Statele Unite ale Americii, unde colecţionarul obişnuieşte să călătorească foarte des. El susţine că este dispus să plătească oricât pentru a-şi mări această colecţie, cu atât mai mult cu cât,  în România sunt destul de greu de găsit aceşti mini-bolizi, „Unele piese au costat până la 1.500 de dolari. În România nu prea am găsit aşa ceva”, susţine  colecţionarul.

Directorul Rosal Cluj devine filosof

Daniel Prigoană nu s-a oprit la colecţia de maşinuţe. Recent, el a ales să renunţe la rolul de lider în cadrul filialei Rosal din Cluj-Napoca şi să devină student la zi. Chiar şi profesorii au fost surprinşi de această decizie, cu atât mai mult cu cât este vorba despre Facultatea de Filosofie, „Acum sunt scriitor de umor şi student la filosofie, la zi, în Cluj-Napoca. În prima zi de şcoală, profesorul s-a speriat de mine cînd m-a văzut. A crezut că sunt inspector şi nu student”, declară plin de umor fratele lui Silviu Prigoană.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top