Prima zi de Cupa Davis: Înfrângere pentru Crivoi, victorie pentru Copil! România – Finlanda 1 – 1

Partida dintre România şi Finlanda din cadrul Cupei Davis a debutat vineri, 14 septembrie, cu meciul dintre Victor Crivoi şi Jarkko Nieminen (39 ATP), pierdut însă de român în trei seturi (5-7, 1-6, 2-6).

Deşi a întâlnit cel mai valoros jucător al finlandezilor, Victor a avut un start foarte bun de meci, conducând cu 4-1 în primul set, dar experienţa lui Nieminen şi-a spus cuvântului, finlandezul a revenit în joc şi a câştigat setul cu 7-5.

A doua partidă a primei zile a fost între Marius Copil şi Harri Heliovaara, câştigată de român în patru seturi (3-6, 6-4, 6-2, 6-4).

Copil a avut un început slab de meci, nu şi-a găsit ritmul şi i-a permis destul de uşor finlandezului să-si adjudece primul set. Marius s-a impus în următoarele două seturi, iar în setul al patrulea a avut o revenire spectaculoasă de la 3-0 pentru Heliovaara, reuşind să câştige cu 6-4 şi România a egalat la 1 scorul partidei. O victorie pentru băieţii lui Ciprian Porumb contează foarte mult pentru noi să ne menţinem în Grupa I în zona euro-africană.

Astăzi va avea loc meciul de dublu, de la ora 15:00, la Sala Sporturilor “Horia Demian”, în care se vor înfrunta perechile formate din Horia Tecău/Florin Mergea şi Jarkko Nieminen/Timo Nieminen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top