Primăria a plătit constructorii cu 30 de milioane pentru străzile “aproape asfaltate” din Cluj

Strategia de prioritizare a reparaţiilor străzilor din oraş: lucrările pornesc din centru şi “iradiază” spre cartiere şi zonele nou construite. Cetăţenii se plâng că firmele responsabile nu duc lucrările la capăt de drum.

Lucrările de modernizare şi întreţinere a arterelor din oraş au adus consorţiului Diferit-Kiat aproape 30 de milioane de lei. Clujenii sunt nemulţumiţi de modul cum primăria gestionează programele de asfaltare în cartierele Mănăştur sau Zorilor unde, declară aceştia, nu s-au asfaltat în întregime arterele pe cares-a intervenit anul acesta.

“Aş dori să fac o sesizare referitoare la asfaltarea străzii Taberei şi să vă întreb respectuos de ce tronsonul de 50 m din faţa blocului nu se poate asfalta sau nu facem parte din strada Taberei decât cu numele? Aleea din faţa blocului a fost de curând amenajată de către primărie, dar strada NU. În zonă nu avem un canal de scurgere iar când plouă toata apa din intersecţia străzilor Arinilor cu Taberei se scurge lânga bloc. Închipuiţi-vă ce noroi se face”, a atras atenţia Daniel Ştefanache într-o sesizare adresată oficialilor primăriei pe site-ul domnuleprimar.ro.

Ult clujean care locuieşte în cartierul Zorilor reclamă aceeaşi situaţie.

“Aleea Tatra, la ieşirea spre Gh. Dima nu a fost asflatată. Mai trebuiau încă 50 de metri. Probabil banii au fost daţi firmei care a făcut lucrarea pentru toată strada”, a subliniat Ioan Dunca.

Potrivit datelor de pe site-ul primăriei, în prezent (3-10 august) consorţiul aflat în contract cu instituţia, Diferit Kiat efectuează lucrări de modernizare pe Oaşului Borhanciului, Lacul Roşu-Ciocârliei-Bârsei, Heine, Arinilor, Porţile de Fier, Căpitan Grigore Ignat, de întreţinere trotuare – pe Bună Ziua, Al. Vlahuţă, Iaşilor, alei şi accese – pe Moldoveanu, Al. Vlahuţă nr. 30-32 şi în Plopilor noi, plombări gropi cu asfalt cilindrat – pe Putana şi Clăbucet. Conform aceloraşi date nu se efectuază niciun fel de lucrări pe străzile nemodernizate.

Reprezentanţii Biroului mass-media al Primăriei Cluj-Napoca au informat că pentru lucrările efectuate anul acesta instituţia a plătit consurţiului suma de 29,8 milioane de lei. “Pentru lucrările de investiţii s-au achitat 22,4 milioane de lei, iar pentru cele de reparaţii suma de 7,4 milioane de lei”, a precizat Mirela Ogruţan din cadrul Biroului mass-media. Acesta nu a putut preciza până la închiderea ediţiei care sunt arterele din oraş pentru care s-au achitat respectivele sume. De asemenea, reprezentanţii primăriei nu au furnizat informaţii cu privire la străzile care urmează să intre în modernizare până la finalul acestui an, motivând că colegii de la Direcţia Tehnică întârzie să furnizeze aceste informaţii.

Ziua de CJ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top