Primăria Cluj-Napoca a lansat Centrul de Inovare și Imaginație Civică

Reabilitarea Parcului Feroviarilor a fost prima temă de dezbatere sub cupola CIIC – noul Centru de Inovare și Imaginație Civică deschis de Primăria Cluj-Napoca începând de joi, 19 octombrie.

Cea mai importantă resursă a Clujului este resursa umană. Sub sloganul “Imaginăm viitorul orașului!”, clujenii sunt invitați alături de reprezentanții administrației, universităților, societății civile și specialiști din variate domenii, să se implice în teme cheie pentru dezvoltarea orașului nostru.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică își propune să devină un laborator permanent în care să se dezvolte diferitele forme de colaborare între actorii din oraș.

op

De asemenea, vor fi testate idei noi și proiecte inovative, urmărind să folosim potențialul creativ al comunității clujene pentru dezvoltarea unor politici de inovare urbană. CIIC este coordonat de Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul primăriei.

Astăzi, la prima dezbatere a CIIC dedicată reabilitării Parcului Feroviarilor, au participat reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România – partenerii Primăriei Cluj-Napoca în organizarea Concursului de soluții pentru reabilitarea parcului, reprezentanți ai echipei câștigătoare a concursului Rethinking Someș, deputați clujeni și consilieri locali, reprezentanți ai Centrului Cultural Clujean și ai societății civile în general.

Cetățenii clujeni implicați activ în viața orașului și care manifestă un interes special pentru proiectele de inovare urbană sunt invitați să ia parte la întâlnirile CIIC. 

Următoarele dezbateri vor fi anunțate pe website-ul Primăriei și pe pagina de facebook “Municipiul Cluj-Napoca” și includ teme precum pietonalizarea zonei M. Kogălniceanu, Fondul de inovare culturală, Cluj-Napoca Smart City, mobilitate urbană ș.a.m.d.

Pentru mai multe informații, dar și pentru a transmite idei sau propuneri, publicul poate utiliza adresa de email imaginatiecivica@primariaclujnapoca.ro sau pagina de Facebook http://facebook.com/PrimariaClujNapocaRomania.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top