Primăria Cluj va achiziţiona 22 de tramvaie de la compania arădeană Astra Vagoane Călători!

Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei arădene Astra Vagoane Călători un contract pentru livrarea a 22 de tramvaie noi.

Contractul a fost atribuit pentru suma totală de 170.17 milioane lei (36,6 milioane euro), însă fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro), scrie site-ul de specialitate clubferoviar.ro.

Licitaţia a fost publicată în decembrie 2017, iar anul acesta, în luna mai, Primăria Cluj-Napoca anunţa că singura ofertă primită a fost cea de la producătorul arădean.

La începutul lunii mai 2018, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanţare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susţinerea transportului electric nepoluant în oraş. În această cerere de finanţare este cuprinsă şi achiziţia celor 22 de tramvaie noi.

Tramvaiele ar urma să ajungă la Cluj în mai multe etape, începând din 2019, iar contractul este valabil pentru 48 de luni, spun reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Precizăm că Astra Vagoane Arad este unic ofertant în alte două licitaţii pentru furnizarea de tramvaie noi, la Oradea, 20 de tramvaie şi 18 în municipiul Galaţi. Aceste oferte sunt în curs de evaluare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top