Primăria va asigura 1.000 de locuri în creșele clujene pentru anul școlar 2014-2015

Primăria Cluj-Napoca va asigura pentru anul școlar 2014-2015 aproximativ 1000 de locuri în creşele din oraş.

cresa
“Din 2012 şi până în prezent au fost înfiinţate 152 de locuri noi pentru copiii clujenilor prin realizarea unor lucrări de investiţii sau reabilitare ale unor clădiri. Alte 200 de locuri urmează să fie date în folosinţă în curând, după finalizarea proiectelor de construire ale creșelor de pe strada Moţilor nr. 58 şi strada Ep. Nicolae Ivan nr. 18.

Subliniez că fondurile sunt 100% de la bugetul local, din banii clujenilor şi cred că aceste investiţii şi-au arătat menirea – foarte mulţi părinţi apeleză în continuare la creşele publice și facem tot posibilul să oferim cele mai bune condiții pentru copiii clujenilor.

Prin locurile nou create în creșe am redus cu peste 50% numărul solicitărilor pe care le înregistrăm de la părinți. Dacă vom avea mai departe alte 400 de locuri, ar putea fi acoperite cererile existente la nivelul municipiului Cluj-Napoca. În toate cartierele oraşului ar fi nevoie de locuri în creşe, noi avem acum un proiect în cartierul Grigorescu, tot în jur de 100 de locuri şi creşa de pe Moţilor cu 110 locuri care se va finaliza în toamna acestui an”, a precizat Emil Boc.

Detalii despre cele două creşe aflate în construcţie

Creşa de pe strada Moţilor nr. 58 (110 locuri)

– va avea 6 săli de joacă cu 6 dormitoare, zona de primire, cabinet medical, izolator, bucătărie, oficiu de primire a alimentelor cu spaţii de depozitare, spaţii auxiliare cu: birouri administrative, grupuri sanitare, vestiare, spălătorie, uscătorie, etc; lucrările au început în august 2013, se vor finaliza în această toamnă şi sunt realizate de firma SC IMPERA 2000; valoarea lucrărilor este de 2.019.021,54 lei.

Creşa de pe strada Ep. Nicolae Ivan nr. 18 (90 de locuri)

– va avea 6 grupe formate din: dormitor, cameră de joacă şi grup sanitar, cabinet medical format din izolator şi grup sanitar, spaţiu administrativ (format din birouri, vestiare şi oficiu personal), spaţiu tehnico-administrativ-gospodăresc (format din depozit aprovizionare, depozit curăţenie, oficiu distribuire mâncare şi bucătărie pentru prepararea alimentelor), spălătorie şi uscătorie, spaţiu de joacă în aer liber; lucrările sunt realizate de INTERNATIONAL FBS HOLDING, au fost demarate în primăvara acestui an şi au ca termen de finalizare luna martie 2015; valoarea lucrărilor este de 3.584.894, 7 lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top