Primele tensiuni în USL – Ponta negociază o alianţă cu UDMR. Antonescu: “Nu am vorbit de o alianţă de guvernare”

Premierul Victor Ponta a anunțat în aseară că a vorbit la telefon cu liderul UDMR Kelemen pentru a forma o majoritate parlamentară USL-UDMR.

Ponta a precizat că discuțile cu UDMR vor începe chiar de astăzi.

“Am discutat cu cei mai importanţi lideri politici în seara asta, inclusiv cu preşedintele PSD, Victor Ponta. Începând de mâine (luni – n.r.), pe baza programului nostru, pe baza proiectelor noastre, pe baza principiilor şi valorilor pe care noi le reprezentăm în Parlamentul României de 23 de ani, vom începe o discuţie fiindcă avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de decizii coerente şi nu avem nevoie de certuri, de dispute politice sterile. Trebuie să ne îndrepăm cu faţa către alegători, cu faţa către cetăţeni şi fiecare decizie trebuie să reflecte aceste direcţii şi să meargă în această direcţie cu maximă responsabilitate”, a declarat Kelemen Hunor.

La rândul său, Crin Antonescu a explicat că negocierile cu UDMR vizează mai ales reforma constituţională – una dintre priorităţile pentru USL.

“Cred că dl Ponta a fost destul de clar. Sigur că a deschis un subiect. Nu am vorbit încă despre o alianţă, nicidecum despre o alianţă de guvernare. Sunt toate posibilităţile deschise. Premierul Ponta a făcut o declaraţie care înseamnă disponibilitatea noastră în a discuta cu UDMR nişte formule de asociere pe reforma constituţională în principiu şi acest lucru rămâne valabil, chiar dacă vom avea 66% din mandate, pentru că o discuţie despre modificarea Constituţiei trebuie să implice şi opoziţia şi ARD şi PP-DD. Aşa e normal şi, mai departe, cum vor decurge aceste discuţii şi unde vor ajunge o să vă anunţăm destul de repede, adică nu asta e tema principală a zilelor următoare”, a declarat preşedintele PNL, prezent în noaptea de duminică spre luni, la sediul central al PSD

Leave a Reply

Top