Privatizarea Poştei Române va fi realizată până la sfârşitul anului!

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, a declarat, la The Money Channel, că Poşta Română va fi privatizată până la sfârşitul anului, existând un interes din partea a patru societăţi pentru achiziţionarea a minimum 20% din acţiunile Poştei.

Potrivit lui Nica, în afară de poşta belgiană, alte trei administraţii poştale din Europa s-au arătat interesate de societatea românească, anunţând că KPMG a fost ale consultant pentru procesul de privatizare.

“Pe lângă poşta belgiană, care şi-a exprimat interesul, au existat întrebari şi din partea altor administraţii poştale Nu fac referiri publice, pentru că unele dintre companii sunt listate la bursă, dar care au pus întrebări în privinţa modului de derulare a procesului, chiar dacă acesta nu a început. Trebuie un investitor privat care să vină şi să fie partener în cadrul companiei Poşta Română şi să investească sumele de bani necesare modernizării, deschiderii complete a competiţiei care se va întâmpla pentru piața serviciilor postale de la 1 ianuarie 2013”, a declarat Dan Nica.

Ministrul a precizat că privatizarea Poştei se va face prin majorarea capitalului social şi că ar putea fi vândute mai mult de 20% din acţiunile societăţii.

“În acest moment este în curs incheierea contractului cu cel care a fost clasat pe primul loc la licitaţia care a avut loc pentru consultantul de privatizare. Această firmă este KPMG, unul dintre liderii mondiali in acest domeniu. Sperăm ca în două trei zile să fie incheiat contractul, astfel încât acesta să poată demara procedurile de evaluare, de căutare, de discuţii cu potenţialii investitori” a adăugat Nica

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top