Profitul celei mai vechi fabrici din Cluj a scăzut cu 18%. Cifra de afaceri scade şi ea cu o treime!

Cifra de afaceri pentru cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul “16 februarie”, a scăzut cu o treime într-un an, de la 21,1 milioane de lei în primul semestru al anului trecut la 13,6 milioane de lei în primul semestrul al acestui an. Profitul a scăzut cu 18%.

“În semestrul I al acestui an societatea s-a confruntat cu probleme financiare, având în vedere că nu a încasat mare parte a producţiei realizate pentru societăţile naţionale de cale ferată, ceea ce a dus la greutăţi privind plata furnizorilor şi asigurarea cu dificultate a bazei materiale pentru realizarea producţiei în curs”. Producţia companiei a fost redusă, “având în vedere că nici o societate de cale ferată română nu a solicitat lucrări de reparaţii şi modernizări, iar proprietarii de material rulant nu au organizat licitaţii, nedispunând de fonduri pentru reparaţii”, arată preşedintele Consiliului de Administraţie, Adrian Timar.

Datoriile Remarul au crescut cu o treime într-un an, de la 56,4 milioane de lei la 76,9 milioane. Remarul “16 februarie” are ca principal obiect de activitate repararea materialului rulant pentru calea ferată. Principalii acţionari sunt Transferoviar Grup SA cu 33% dintre acţiuni şi persoana fizică Monica Băiculescu, cu 32,7%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top