Prognoza meteo pentru următoarele zile. Ploile vin abia la mijlocul săptămânii!

Primele trei zile ale săptămânii vor aduce o vreme frumoasă şi mai caldă pentru această perioadă a anului, mai ales în vestul şi sud-vestul ţării. Aşa că, dacă vă aflaţi în drum spre munte sau litoral, ei bine, aflaţi că vremea va ţine cu voi.

Din punct de vedere meteorologic, săptămâna începe într-o notă specifică sezonului cald, cu soare generos şi destul de multe grade în termometre, cu precădere în vestul şi sud-vestul ţării. Vântul va avea câteva răbufniri nervoase prin sudul Banatului şi al Olteniei, dar şi pe litoral. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20 de grade în Delta Dunării până la 31 de grade în Banat şi în vestul Olteniei

Marţi, vremea se va menţine frumoasă şi însorită, iar valorile termice caracterizează şi în acesată zi o vreme ceva mai caldă în regiunile intracarpatice. La amiază, mercurul în termometre va urca până la 31 de grade în Crişana, plecând de la cel mult 21 de grade pe litoral. În cursul zilei de miercuri, vremea este plăcută şi destul de însorită, dar noaptea se înmulţesc norii în partea de vest a ţării, ce vor lăsa câteva ploi slabe. Vântul mai dă semne de uşoară agitaţie prin regiunile extracarpatice, iar temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade în Delta Dunării până la 30 de grade în Câmpia de Vest.

De joi, ploile mult aşteptate îşi fac apariţia şi în zona ţării noastre. Vremea va fi în general instabilă în jumătatea vestică a ţării, unde vor fi înnorări temporare, local va ploua şi vor fi descărcări electrice. Tot in aceste zone valorile termice vor marca o scădere, aşa încât la amiază temperaturile nu mai trec de 22-25 de grade. În celelalte zone va predomina soarele şi doar în nord-est apar câteva ploi slabe, iar temperaturile se menţin peste normalul perioadei, ajungând la 30 de grade în Lunca Dunării.

La sfârşitul săptămânii, ploile rămân de interes în special pentru regiunile vestice, nordice şi centrale ale ţării, unde valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă, în timp ce în restul zonelor se vor situa uşor peste mediile climatologice ale mijlocului de septembrie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top