Program slab de REVELION 2017 în Piața Unirii din Cluj! Vezi cine cântă

Primăria Cluj-Napoca a pregătit pentru noaptea dintre ani un eveniment pentru clujenii de toate vârstele care vor alege să treacă în noul an în piața centrală, cu concerte live, între orele 22:00 și 1:00, spectacol de lumini, focuri de artificii și șampanie la mizeul nopții.

Spectacolul de Revelion va începe în Piața Unirii la ora 22:00, cu un concert de muzica arhaica, sustinut de Florin Stefan acompaniat de taraf. Începând cu ora 23.00 vom avea parte de un concert aniversar Semnal M, la implinirea a 40 de ani de activitate! Punctul culminant al serii va fi jocul de lumini si artificiile de la miezul noptii. Peste 700 de sticle de sampanie sunt pregatite de catre municipalitate pentru cei care vor celebra Revelionul in Piata Unirii. Dupa trecerea in Anul Nou, de la ora 00.15, va avea loc un concert sustinut de trupa clujeana BigToneZ.

Casutele de la Targul de Craciun vor fi deschise si de Revelion. Toti cei care vor sa petreaca seara de Anul Nou in inima orasului vor avea ocazia sa achizitioneze produse de sezon – ceai sau vin fiert cu scortisoara, migdale si nuci glazurate, produse traditionale, produse artizanale si multe alte bunatati de sezon.

Sambata, 31 ianuarie 2016, intrarea la patinoarul din Piata Unirii va fi gratuita.

Cine sunt artiștii care vor susține un concert în noaptea dintre ani:

Florin Stefan a pus bazele unui proiect unic in Romania, dar si in Europa, folosind instrumente muzicale arhaice. Repertoriul sau include muzica din folclorul tracilor, in care sunt prezentate cantece stravechi, cunoscute in zonele Maramuresului, Tara Motilor, Bistrita, precum si cateva piese ale lui Gheorghe Zamfir si Fanica Luca (Doina din Ardeal, Ciocarlia etc).

Semnal M: In anul 1977, din initiativa regretatului Iuliu Merca si a lui Stefan Boldijar, din Cluj pleaca un „semnal de alarma” prin muzica rock romaneasca, pe care 40 de ani mai tarziu il cunoastem ca SEMNAL M. Prezentandu-ne un rock curat si unic, au reusit rapid sa se impuna si sa ajunga la inimile iubitorilor de gen.

De-a lungul timpului, Semnal M a trecut prin diverse transformari de componenta, pastrand acelasi stil propriu care i-a consacrat, astfel ca orice intalnire cu ei este memorabila pentru fiecare generatie.

Cu un numar impresionant de concerte si inregistrari, ajunsi la 40 de ani de activitate artistica si muzicala, amintim cateva din cele mai cunoscute piese Semnal M: “Moara”, “Spune-mi cine esti”, “Bal la Apahida”, “Descult in iarba”, “La fereastra ta” etc., compuse si orchestrate de Iuliu Merca, membru fondator Semnal M, multe dintre ele plasand trupa pe locurile fruntase in topuri.

Drumul nu le-a fost deloc usor, fiind presarat cu incercari si momente de cumpana, cea mai grea dintre ele fiind pierderea lui Iuliu Merca, in 27 iulie 1999. Soarta a fost din nou necrutatoare pentru formatie, in 2014, cand Francisc Solomon – tobosarul formatiei – a plecat dintre noi.

Ramasi fara temelie, Stefan Boldijar (solist vocal, chitara bass, membru fondator) impreuna cu Florin Stefan (chitara, voce) singurii membri de la acea fatidica data, au renascut si hotarat sa mearga mai departe, astfel ca in prezent, alaturi de ei, ii regasim pe Nicu Barna (chitara, percutie, voce) si Sorin Zamfir (tobe), aceasta fiind si componenta actuala a trupei.

emnal M, prin melodiile care sunt fredonate la fiecare concert de miile de fani prezenti, ne surprind mereu si ne ofera concerte memorabile, amintindu-ne ca muzica lor este si astazi in actualitate.

La ceas aniversar, Primaria Cluj-Napoca va invita sa le multumim, sa-i aplaudam si sustinem, sa cantam impreuna cu ei, scandand intr-un glas „La Multi Ani, Semnal M! Suntem mandri de voi!”

Despre BigToneZ:

Trupa a fost fondata in 2011 si este formata din 4 muzicieni cu multa experienta. Repertoriul lor cuprinde exclusiv muzica blues, in stil american, care rezoneaza cu fanii lui Eric Clapton, BB King, Stevie Ray Vaughan si multi alti artisti de blues cunoscuti in toata lumea. BigToneZ propun un spectacol care cuprinde atat piese mai lente, incarcate de emotie, cat si piese alerte, care ne pun pe toti in miscare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top