Programul de vineri al Zilelor Culturale Maghiare

Muzeul Etnografic al Transilvaniei va găzdui un târg de produse agricole şi alte produse tradiţionale din zona Hóstát, iar de la ora 14, în aceeaşi locaţie va avea loc un vernisaj expoziţional dedicat acestei comunităţi. Cele două evenimente sunt sub titlul “Comunitate în comunitate: comunitatea din Hóstát”.

La ora 10 va avea loc turul orgilor din bisericile clujene, cu întâlnire în faţa Bisericii Reformante de pe strada Kogălniceanu, iar de la ora 11 va avea loc un alt tur spectaculos la clădirile Secession din Cluj. Grupul se reuneşte în Piaţa Unirii nr. 23, la Asociația ”Kolozsvár Társaság”.

Între orele 11-14, grădina Bisericii Reformate de pe str. Kogălniceanu va fi rezervată Programului grupului de păstrare a tradiţiilor Csabafiak din oraşul Gheorgheni. Vor fi prezentate portul şi armele maghiare din timpul descălecării, vor avea loc trageri cu arcul, aruncarea lăncii, aruncarea crucii de luptă şi un ghid al iurtei tradiţionale. Alte demonstraţii similare se vor derula între orele 15-18.

De la 12 la 13, pe scena mică a festivalului, de pe str. Kogălniceanu, va avea loc Prezentarea ansamblurilor participante la Festivalul de Dans și Muzică Populară ”Sf. Ștefan”, inclusiv ansambluri populare românești.

Turul Cimitirului Central, cu ghidaj în limba română, va avea loc la ora 17.

De la ora 19:00 Szabó Ádám va cânta pe scena de pe str. Kogălniceanu, iar evenimentul major de vineri va fi concertul trupei Neoton Familia, în Piaţa Unirii.

Leave a Reply

Top