Proiectul Centrului de Management integrat deșeurilor începe să prindă contur

Conducerea Consiliului Județean Cluj anunță deblocarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deseurilor, iar în paralel vor fi închise rampele de gunoi necomforme de la Pata Rât, Huedin, Gherla și Huedin.

“Mă bucur să pot anunţa clujenii, în două zile consecutive, că am reuşit să deblocăm două dintre problemele majore legate de implementarea Sistemului de Management al Deşeurilor. Astfel, în paralel cu demararea efectivă a lucrărilor de închidere a celor patru rampe neconforme de deşeuri, am reuşit să deblocăm şi problema, extrem de importantă, a alimentării cu energie electrică a viitorului centru de procesare a deşeurilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Astfel, Alin Tişe, a semnat autorizaţia de construire necesară pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului de investiţii “Centru de management integrat al deşeurilor” (C.M.I.D.), din zona Tufele Roşii, a municipiului Cluj-Napoca.

În baza autorizaţiei emise vor fi executate lucrările de alimentare cu energie electrică, respectiv instalaţia de utilizare a C.M.I.D, valoarea investiţiei ridicându-se la 625.919,67 de lei cu TVA. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de maxim două luni, contractul în acest sens urmând a fi atribuit în cadrul unei licitaţii publice ce va fi demarată în perioada imediat următoare.

Rezolvarea de către Consiliul Judeţean a problemei alimentării cu energie electrică a C.M.I.D. intervine la doar o zi după anunţul oficial făcut de forul administrativ judeţean referitor la demararea concomitentă a lucrărilor efective de închidere a rampelor neconforme de deşeuri din Cluj-Napoca (Pata-Rât), Gherla, Turda şi Huedin, lucrări preconizate a se finaliza în mai puţin de 12 luni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top