Proiectul construirii Spitalului Regional de Urgenţă prinde contur

uioreanuConsiliul Judeţean Cluj a reuşit să obţină de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi ultima bucată de teren, de 8 hectare, pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a participat, joi, la evenimentul prilejuit de preluarea de la Ministerul Apărării Naţionale a unei părţi din terenul situat în localitatea Floreşti, judeţul Cluj, etapă prin care se marchează finalizarea procedurilor de preluare a întregului amplasament de 14,4 ha al viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Procesorul de predare-primire a acestui teren de 8 ha are loc ca urmare a finalizării obiectivului de investiţii, aflat în sarcina Ministerului Apărării Naţionale, de relocare a spaţiilor speciale de depozitare pe un alt amplasament din cadrul aceluiaşi imobil din localitatea Floreşti.

“Azi are loc transferul terenului de la MAPN la CJ pentru construirea Spitalului Regional De Urgenţă. Iniţial au fost 6 hectare, astăzi am mai primit încă 8,4 hectare. Terenul de 14,4 hectare este suficient pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă. Pasul următor este identificarea PUD şi PUZ. În acest moment suntem în grafic pentru relizarea acestui obiectiv dorit de toată lumea. Au fost multe discuţii că am fi avut terenul, nu l-am avut. Abia azi avem acest teren în totalitate. Acum putem merge mai departe cu actualizarea studiului de fezabilitate şi obţinerea autorizaţiei de construcţie”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean, Horea Uioreanu

Licitaţia şi finanţarea urmează să fie stabilite în urma unei discuţii pe care CJ Cluj o va avea cu Ministerul Sănătăţii.

“Abia aştept să discut cu Eugen Nicolaescu, proaspătul ministru al Sănătăţii, mai ales că el este tatăl celor 8 spitale de Urgenţă din ţară, este tatăl acestui proiect şi a spus că va continua proiectul pe care l-a început în 2007”, a declarat Uioreanu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top