Protest împotriva premierului urmărit penal Victor Ponta la Cluj-Napoca

Clujenii vor ieși joi, 11 iunie, de la ora 19:00, în stradă pentru a-i striga demisia premierului Victor Ponta, urmărit penal de DNA pentru diverse fapte de corupție.

ponta si sova corupti

Protestul va avea loc în Piața Unirii, la care și-au anunțat prezența până acum pe pagina evenimentului peste 600 de clujeni, însă numărul lor va crește până joi.

“Aroganta, minciuna, ingamfarea, manipularea, plagiatul, ticalosenia, grosolania, etc. Acestia sunt insotitorii politici ai prim-ministrului Romaniei.

Romania nu poate fi condusa de un personaj asupra caruia planeaza atatea acuzatii”, se arată în mesajul inițiatorilor protestului.

Victor Ponta a refuzat să își dea demisia din funcția de prim-ministru, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a plasat sub urmărire penală într-un dosar în care mai este cercetat și senatorul Dan Șova. Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influență, conflict de intere și fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul Turceni-Rovinari, fapte săvârșite în perioada când acesta era avocat. Demisia i-a fost cerută și de președintele Klaus Iohannis.

Camera Deputaţilor a decis, marţi, 9 iunie, prin vot secret cu bile, că premierul Victor Ponta nu poate fi urmărit penal de DNA. Deputaţii au respins astfel cererea formulată vineri de procurorii DNA, care îl acuză pe Ponta de conflict de interese.

231 de deputaţi au votat împotriva cererii DNA, iar 120 au votat pentru încuviinţarea urmăririi penale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top